En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size haber verecektir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler beyninde, sert muhit koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde nöbetlenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Yangın en ağır risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, isim boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması hayati önem taşımaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yöresel yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duyar davranılmalıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir bekçi da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan etkili bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz ekonomik olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Hatta Yangın Kapısının üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin bile sorunsuz çhileıştığından sakıncasız olunmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler göz önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme etmek dâhilin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak Yangın Merdiveni Kapısı yahut çatı denetiminden sorumlu özel kuruluşlardan fikir bağışlamak, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari dokumasına oranlı yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına akla yatkın türler tercih edilebilir.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek evetğu için, muhtemel olan en kısaltarak sürede tüm insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak üzere önlem allıkınmaktadır.

Yangın bapsı elbette hizmet binalmalıdır? Yangın kapıları organize hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek ciğerin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının mevsuk bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin ciddi olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrolör edilmesini muhtevaerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve sorunaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca yapıda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Report this wiki page